A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

A kecsketejes szappan kitűnő tulajdonságait vesszük nagyító alá

2017.09.04 16:56

Bőrbarát kecsketejes szappanokkal vegyszerek nélkül ápolhatod bőröd

A kecsketej fontos enzimeket, zsírokat tartalmaz, melyek különleges ápolásban részesítik bőröd. Mindezt káros vegyszerek nélkül, természetes hatóanyagokkal, megóvva bársonyosan sima tapintását, rugalmasságát, teltségét és ami nagyon fontos: rugalmasságát.

Kecsketejes natúr szappan a pattanásokra? Létezik természetes megoldás a zsíros bőr ápolására!

A kecsketejet már az ókorban is használták bőrápoló szerként.

Ma már tudjuk, hogy jó okuk volt erre, hiszen immár bizonyított tény, hogy a kecsketej jótékony hatással van a bőrre. Olyannyira, hogy elodázza a bőr ráncosodását, természetes úton gátolja a pattanások kialakulását, de az ekcéma és a pikkelysömör elleni küzdelemben is hatékony. Ugyancsak nem elhanyagolandó magas ásványi-, tápanyag- és vitamintartalma sem. Természetes formában tartalmaz Q10 koenzimet, ami kémiai úton, kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket.

A bőr mindennapos tisztítást igényel, és nagyon lényeges, hogy ez a számára legmegfelelőbb készítménnyel történjen.

Ugyancsak nagyon fontos a helyes táplálkozás, a hidratáló krémek és különböző bőrtisztító termékek használata, de ha a mindennapi tisztálkodás részeként nem megfelelő anyagokat használunk, azzal károsítjuk a bőr általános állapotát. Ezzel kapcsolatban fontos megemlíteni azokat a szappanokat, tusfürdőket, amelyek a tisztítás és habzás érdekében olyan anyagokat tartalmaznak, mint a nátrium-lauril-szulfát, amely sok esetben okozhat gyulladást, irritációt, illetve kiszáríthatja a bőrt. Ezek a termékek bőrbetegségben szenvedőknek különösen károsak lehetnek, hiszen lassíthatják sebek gyógyulását. Kisebb mértékben ugyan, de még szárítóbb tulajdonságú vegyület a nátrium-laureth-szulfát, amit előszeretettel használnak babáknak és gyermekeknek szánt készítményekben. Mindezek tudatában erősen javallott a természetes alapanyagokból készült tisztálkodó cikkek használata, amelyeknek egyik legjelesebb képviselője a kecsketejes natúr szappan.

A kecsketej csaknem egyenértékű az anyatejjel

Értékes alkotóelemeinek köszönhetően csodás eredménnyel ápolja a bőrt. Komponensei hasonlóságot mutatnak a tehéntejéhez, de attól kissé eltérnek. Mindenképp meg kell megemlíteni kiemelkedő kálium-, vas-, kalcium-, réz-, foszfor-, cin- és mangántartalmát, de nem elhanyagolható a többszörösen telítetlen omega-6 és omega-3 zsírsav tartalma sem. Ugyancsak bővelkedik a test egészséges működéséhez szükséges taurinban és szelénben. Vitamintartalma is kimagasló:  A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B9-, C-, D-, E-, valamint K-vitamin együttesen vannak benne jelen. Az A vitaminnak fontos szerepe van bőröd rugalamasságának megőrzésében, de elősegíti a sérült szövetek regenerálódását is. Ráncosodás ellen kollagénnal védekezik, amelynek termelésében a C vitamin segít.

A kecsketej nem csak külsőleg hasznos a tested számára

Fontos forrása a kalciumnak. E tulajdonsága miatt a csontok nem gyengülnek el, és a rendszeres fogyasztása elősegíti a réz és vas beépülését a szervezetbe. Szelén- és vitamintartalma révén remekül kondicionálja a test védekező mechanizmusait. További előnye, hogy nem tartalmaz olyan vegyszereket, mint a tehéntej, hiszen a kecskéket általában szabad tartásban tenyésztik.

Milyen bőrtípusokra javasolt használata?

A válasz egyszerű, mert a kecsketejes natúr szappan valamennyi bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Már évezredekkel ezelőtt megfigyelték, hogy képes fiatalon tartani a bőrt, bár a kecsketejben való fürdőzés nem a szegény réteg privilégiuma volt. Jó hír számunkra, hogy nincs szükség egy kádnyi kecsketejre ahhoz, hogy megérezzük bőrünkön a csodás hatását. A kecsketejsavó, a kecsketejből készült vaj, és legfőképpen a kecsketejes szappan különleges gondoskodással ápolja bőrödet. Leginkább az érzékeny, száraz bőrre jelent megnyugtató megoldást, mert a kereskedelemben kapható tusfürdőkkel és szintetikus szappanokkal ellentétben nem szárítja a bőrt. Optimalizálja a faggyúmirigyek működését, ezért hatásos a zsíros, pattanásos bőr kezelésében is. Az elöregedett hámsejtek eltávolításában is jeleskedik, amiről a benne lévő alfa-hidroxi sav gondoskodik. A mitesszerek és a pattanások kialakulását többek között az elhalt hámsejtek okozzák, ahogyan a bőr korai öregedését is. Szeléntartalma segít a napégés okozta kellemetlenségek tompításában. Magas és változatos vitamintartalma pedig fontos szerepet játszik a hámréteg sérüléseinek regenerálódásában.

Tudtad, hogy a kecsketej számos bőrproblémára egyedüli anyagként kínál természetes megoldást?

Rendkívül fontos, hogy könnyedén, gyorsan, mélyen képes felszívódni a bőr legmélyebb rétegeibe. Így teszi lehetővé, hogy az értékes hatóanyagok minden jó tulajdonsága érvényesülni tudjon a szövetekben. Annyira gyengéden ápol, hogy a legérzékenyebb bőrtipusokra is bátran használható. Hatékony segítség ekcéma, pikkelysömör, pattanások kezelésében. Ideális PH értéket állít be a bőr felszínén, ezért gátolja a gyulladásos folyamatokat, gazdagon hidratál, tisztán tartja a pórusokat védve azt a szennyeződésektől, fertőzésektől.

Egyszóval a kecsketejes natúr szappan használatával a kecsketej minden pozitív tulajdonságát kiélvezheted.