Új jelszó kérése

A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

2017.09.04 16:56
A kecsketejes szappan kitűnő tulajdonságait vesszük nagyító alá.

A kecsketej fontos enzimeket, zsírokat tartalmaz, melyek különleges ápoásban részesítik bőröd.

Kecsketejes szappan pattanásaidra? - Létezik természetes megoldás a zsíros bőr ápolására!

Már az ókorban is használták a kecsketejet bőrápoló szerként. Most már tudjuk, hogy ezt indokoltan tették, mert napjainkban bebizonyosodott, hogy a kecsketej jótékony hatással van a bőrre. Olyannyira, hogy elodázza a bőr ráncosodását, természetes úton gátolja a pattanások kialakulását, de hatékony az ekcéma és psoriázis elleni küzdelemben is. A bőr ápolásában továbbá magas ásványi, tápanyag és vitamin tartalma sem elhanyagolandó. Természetes formában tartalmaz Q10 koenzimet, amely az elhalt hámsejteket kémiai úton kíméletesen távolítja el.

A bőr mindennapos tisztítást igényel, és nagyon lényeges, hogy ez a számára legmegfelelőbb készítménnyel történjen. Nagyon lényeges a helyes táplálkozás, a hidratáló krémek használata, a különböző bőrtisztító termékek alkalmazása, de ha mindennapi tisztálkodás részeként nem megfelelő anyagokat használunk károsítjuk a bőr általános állapotát. Fontos megemlíteni ezzel kapcsolatban azokat a szappanokat, tusfürdőket, amelyek a tisztítás és habzás érdekében olyan anyagokat tartalmaznak, mint a nátrium lauryl - szulfát, amely sok esetben okozhat gyulladást, irritációt, illetve kiszáríthatja a bőrt. Ezek a termékek bőrbetegségben szenvedőknek különösen károsak lehetnek, hiszen lassíthatják sebek gyógyulását. Kisebb mértékben ugyan, de még szárítóbb tulajdonságú vegyület a nátrium laureth - szulfát melyet előszeretettel használnak baba készítményekben. Mindezek tudatában tanácsos természetes alapanyagokból készült tisztálkodó cikkek használata, amelyek egyik legjelesebb képviselője a kecsketejes szappan.

A kecsketej csaknem az anyatejjel egyenértékű

Értékes alkotóelemeinek hála a bőr számára csodás ápolást eredményez. Komponensei hasonlóságot mutatnak a tehéntej tartalmához, de attól kissé eltér. Fontos megemlíteni kiemelkedő kálium -, vas-, kalcium -, réz -, foszfor -, és mangántartalmát, de nem elhanyagolandó a többszörösen telítetlen omega - 6 és omega - 3 zsírsav tartalma sem. A test egészséges működéséhez szükséges taurin kéntartalmú aminosav, valamint a szelén is bővelkedik benne. Vitamintartalma egyedülálló:  A, B1, B2, B3, B5, B9, C, D, E, valamint K vitamin együttesen vannak jelen alkotórészei között.

Nem csak külsőleg hasznos a tested számára!

Fontos forrása a kalciumnak. A csontok e tulajdonsága miatt nem gyengülnek el, de étrendünk rendszeres tagjaként elősegíti a réz és vas beépülését a szervezetbe. Szelén és vitamin tartalma révén kondicionálja a test védekező mechanizmusát, illetve nem tartalmaz olyan vegyszereket, mint például a tehén tej, hiszen általában szabad tartásban tenyésztik.

Milyen bőrtípusokra javasolt használata?

A válasz egyszerű, mert a kecsketejes szappan valamennyi bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Hasznos sajátosságait nem csak belsőleg használhatjuk ki. Már évezredekkel ezelőtt felfigyeltek arra, hogy képes a bőrt fiatalon tartani, bár a kecsketejben való fürdőzés nem a szegény réteg privilégiuma volt. Jó hír számunkra, hogy nincs szükség egy kádnyi kecsketejre ahhoz, hogy bőrünkön megérezzük csodás hatását. A kecsketej savó, kecsketejből készült vaj, és legfőképpen kecsketejes szappan maximálisan fogja ápolni bőrödet. Leginkább az érzékeny száraz bőrre nyújt megnyugtató megoldást, mert ellentétben a kereskedelemben kapható tusfürdőkkel, szintetikus szappanokkal nem szárítja a bőrt. Optimalizálja a faggyúmirigyek működését, ezért hatásos a zsíros, pattanásos bőr kezelésében is. Az elöregedett hámsejtek eltávolításában is jeleskedik, erről az alfa - hidroxi sav tartalma gondoskodik. Az elhalt hámsejtek okozzák többek között a mitesszerek és a pattanások kialakulását, de ez okozza a bőr korai öregedését is. Szelén tartalma segít a napégés okozta kellemetlenség tompításában. Magas, és szerteágazó vitamin tartalma fontos szerepet játszik, a hámréteg sérüléseinek regenerálódásában.

Egyszóval a kecsketejes szappan használatával minden pozitív tulajdonságát kiélvezheted a kecsketejnek.

Webáruház készítés