A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Kakaóvaj

2020.01.31 08:59

A testápolás fontossága elengedhetetlen. Testünk, lelkünk egészsége összeforrt, hiszen ha rendben van a lelkünk, bőrünk sugárzik, és ha csodás a bőrünk, örül a lelkünk. Tehát ha jól akarunk kinézni, jól kell érezni magunkat a bőrünkben.

Bőrünk védelme pedig elengedhetetlen. A testápolásban nagyon fontos a hidratálás. A bőr megfelelő hidratáltsága megvédi a bőrt, és segít a megújulásban. Nehéz is eligazodni a sokféle készítmények között. Melyiket válasszam? Hogyan használjam? Melyik a jobb, a drága vagy az olcsó?

Viszont van egy ősrégi csodaszer, amit elődeink már évszázadokkal ezelőtt is használtak. Ez nem más, mint a KAKAÓVAJ. A kakaóvajról már régóta tudjuk, hogy ápolja és kényezteti a bőrt, hogy bársonyosan puha legyen, és ez a csokoládéimádók álma, hiszen ez egy ellenállhatatlanul illatos finomság.

A kakaóvajat a kakaóbabból állítják elő préseléssel. Ez a telítetlen zsírsavakban gazdag anyag nemcsak hidratálja a bőrt, hanem regenerálja, óvja, illetve nyáron az UV-sugarak ellen pedig hatásos védelmet nyújt. Antioxidánsokban gazdag nyersanyagról van szó, A szabad gyökök semlegesítésének képessége, a sejtek anyagcsere-folyamatainak kiegyensúlyozása, a ráncok megjelenésének akadályozása, mind azok a tulajdonságok, amelyektől a kakaóvaj használata után a bőr feszes, telt, bársonyos és egészséges kinézetű lesz. A kakaóvaj E-vitamin tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, ami nem csak a bőr kiszáradását kezeli, hanem segít a kiszáradással járó krónikus problémák kezelésében. A bőrre való felvitel után egyfajta hámfelületet képez, ezzel is hosszú távú védelmet biztosít.

Mivel nagyon gazdag értékes tápanyagokban, így az egyik legkiválóbb bőrápoló tulajdonságokkal megáldott kozmetikai alapanyag. A kakaóvaj számtalan kozmetikai készítményben megtalálható hatóanyagaként.

Tehát bőrünk segítségével lélegzünk, érzünk és védekezünk, vigyázzunk rá, ahogy csak tudunk, ebben pedig nagy segítséget nyújt nekünk a kakaóvaj.

Az emberi test a leggyönyörűbb dolog a világon. Egyetlen virág sem kelhet versenyre vele, hiszen az emberi test a természet legösszetettebb virága.” (Osho)

Kakaóvaj finomítatlan