A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Leégés? Csak semmi pánik! - Kakaóvajas segítség természetesen

2018.06.28 12:11

Ki ne ismerné a napégés kellemetlen tüneteit?

Égő fájdalom, kellemetlenül húzódó bőr, és persze, ha védelem nélkül túlzásba vittük a napozást bizony elkerülhetetlen a bőr hámlása. Ez nem csak szépséghibát okozhat, hanem jelentős bőrbetegséghez vezethet. Ha már megtörtént a baj, a leégés fokozatától függően el kell kezdeni az otthoni gyógyító kezelést, végső esetben bőrgyógyász segítségét kell igénybe venni!

A nem megfelelő védelem nélküli napozás többfajta veszélyt hordozhat:

Bőr rendellenességek

Napégés következtében megég a bőr hámrétege, ezáltal a káros UV sugarak akadálytalanul hatolhatnak be a mélyebb rétegekbe. Hatására gyulladás alakul ki, amely bőrpirosodást, fájdalmat okoz. További káros következmény a szabadgyökök felszaporodása, melyeknek távolabbi hatáása lehet a kötőszövet tartós sérülése. A bőr elveszíti rugalmasságát, korábban kezd el ráncosodni. Sajnos az öregkori foltok megjelenése is nagymértékben ennek köszönhető.

Károsodhat a szem is.

Szaru- és kötőhártya is jelentős veszélynek van kitéve a káros UV sugarak révén. Hóvakság, gyulladások, szürkehályog lehetnek a következményei a nem megfelelő védelem a nap ellen.

Nyár, napfény, vízpart!

Igen, hivatalosan is itt a pihenés, a kikapcsolódás ideje!  De, ha nem vigyázunk, égő, feszülő, piros bőrt is szerezhetünk a nyári kalandok mellé. Elég 10-15 perc a napon megfelelő fényvédelem nélkül és máris megtörtént a baj. Nem kell azonban rögtön megijednünk! Ha csupán enyhe, vagy közepes a leégés, akkor bátran használhatjuk a Vitalis Kókuszvajas Testápoló Habkrémet a kipirosodott bőr megnyugtatására és hidratálására, miután egy frissítő natúr szappanos zuhanyt vettél. Ez a légiesen könnyű krém szinte azonnal beszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön, így elkerülheted a „mindjárt elolvadok” érzetet, és rögtön folytathatod is a bulit. A kókuszolaj és a kakaóvaj már önmagában is csodát tesz a bőrrel, együtt pedig még tovább fokozódik az ápolás. Használhatod akkor is, ha a sós, tengeri levegő szárította ki a bőrödet, vagy ha csupán nyáron sem akarsz lemondani a luxus, ápolt bőr érzetéről!

Napozz, barnulj és élvezd a nyarat kellemetlenségek nélkül!