A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Olíva szappan a mediterrán vidék csodája

2017.11.10 17:30

Görögország, Olaszország, mi jut eszedbe róluk?

 

Sokan nem tudják, hogy az olíva szappan mitől nyeri el jellegzetes, zöldes színezetét. A válasz egyszerű: a színét az olajbogyóból nyert olívaolaj adja, amelynek erőteljes gyógyító tulajdonságai már az ókorban ismertek voltak. Az olívaolaj a korabeli kozmetikumok egyik alapvető összetevője volt.

Persze más növényi olajból is készül növényi szappan, nem csak olívából, és összességében elmondható, hogy a natúr szappanok mind rendelkeznek a természetes módon előállított termékek előnyeivel.

A nyugtató és fertőtlenítő hatású olívaolaj számos módon felhasználható, ezért sokkal több egy egészséges élelmiszer-adaléknál. Szappan formájában való használata kissé régimódinak tűnhet, de, mint tudjuk, a régi vágású dolgokban számottevő erő lakozhat.

A mediterrán térségben nemcsak a női szépség titkát tulajdonítják az olívaolajnak, hanem közismert terápiás hatása révén olyan bőrbetegségek ellen is alkalmazzák, mint a pikkelysömör és egyéb bőrgyulladások. Legnagyobb előnye, hogy egyedülálló védelmet nyújt a bőr számára a kiszáradástól.

Íme, a környezetvédelmi szempontokon túlmutató érvek, hogy miért érdemes olíva szappant használni a tisztálkodáshoz:

Kézműves szappan

Erősen hidratáló

Az olíva szappan anélkül tisztítja a bőrt, hogy megfosztaná a természetes faggyútartalmától. Alkotórészei révén széles körben elfogadott, hogy a natúr szappanok között leginkább ez való száraz, érzékeny bőrre. Természetes alkotóelemei közreműködnek a bőr pórusainak szabaddá tételében, ami elősegíti a verejtékezést és a méregtelenítést, valamint gátolja a mitesszerek kialakulását. Az olíva szappanban természetesen van jelen glicerin, amely fenntartja a bőr hidratáltságát, ellenállóvá teszi a vízzel és a levegővel szemben. Ez az összetevő eltávolításra kerül a nagyüzemi gyártásban készülő szappanokból, hogy más területen kerüljön felhasználásra.

Nem ismert mellékhatása

Természetes eredete miatt az olíva szappan hipoallergén, így a legbiztonságosabb választás az érzékeny bőrűek számára. Lágyító jellege miatt az olívaolaj, mint összetevő, még az újszülöttek számára is biztonságos megoldást jelent. A natúr szappanok kizárólag természetes, bőrbarát összetevőket tartalmaznak, szemben az olyan szappanokkal, amelyek gyakran mérgező anyagaik által esetleg irritálhatják a bőrt.

 

Antioxidánsokban gazdag

Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. Ezek a vegyületek segítenek leküzdeni a szabad gyököket, amelyekkel nap mint nap megküzd az emberi szervezet. Magas az E-vitamin tartalma, amely antioxidáns hatása révén védő hatással bír,  bárhogy is használjuk fel az olívaolaja – akár elfogyasztjuk, akár kézműves szappan formájában tisztálkodunk vele, mindenképpen nagyon hasznos a test számára. Sőt, az olívaolaj gyulladáscsökkentő hatása is ismert, ezen kívül erősíti az immunrendszert, védi a bőrt a betegségektől, kedvező hatást gyakorol a szív- és emésztési problémákra, és így tovább.

 

 

Jellegzetes natúr illat

A natúr olíva szappant tiszta, enyhe illat jellemzi, ellentétben az intenzív illatú nagyüzemi készítményektől, amelyek gyakran okoznak kellemetlenséget az érzékeny bőrűek számára. Az olíva szappan állaga szokatlanul kemény, habzása finoman krémes, ebből következően gazdaságos a használata. A kereskedelmi forgalomban lévő nagyüzemi szappanok zöme állati zsír felhasználásával készül, ezért a kizárólag olívaolajat tartalmazó kézműves szappan jó választás mindazok számára, akik környezettudatosak, és nem kívánnak állati eredetű termékeket használni.

Kézműves olivás szappanok

Egyéb felhasználás

Az olíva szappan felhasználhatósága nem ér véget a higiéniában, hiszen a háztartásban is sokoldalúan bevethető. Természetes összetételéből adódóan ideális lehet a baba- és gyerekruhák tisztításához. Némi ecettel ötvözve fehérítő tulajdonsággal rendelkezik, így fürdőszobai és konyhai tisztítószerként is használható. Végül, de nem utolsósorban, növényvédelemre is alkalmazható, hiszen megvédheti a növényeket a rovaroktól és a betegségektől, még mielőtt drasztikusabb beavatkozásra lenne szükség.

 

Tekintse meg az Oliva kézműves szappanunkat!