A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Gyógyászati kátrány - akne ápolása, pikkelysömör ápolása, ekcéma ápolása

2017.09.05 13:20

Natúr bőrápolási trükkök, ha akne, ekcéma, vagy pikkelysömör keseríti mindennapjaidat...

Az ekcéma legjelemzőbb tünetei: foltokban vörös, száraz bőrfelületek, melyek hámlanak, kellemetlenül viszketnek. Időközönként eltűnnek, de télen szinte biztosan újra jelentkeznek. Felnőtteknek, gyerekeknek, csecsemőknek egyaránt okozhat problémát ez a makacs bőrbetegség.

Kiváltó oka szerteágazó lehet:

Rendszeresen használt vegyszerek (pl. mosogató-, mosó-, tisztálkodó szerek), ékszer- és étel allergia, lelki, pszichés problémák, de gyakran a tisztálkodó és kozmetikai cikkek is lehetnek kiváltó okok.

Természetes megoldásként gyakran használt adalékanyag a Gyógyászati kátrány (Ichtiol)

Tudományos nevén Ammonium bitumensulfonicum (Ichtiol). Az ichtiol (Ammonium bitumensulfonicum) valójában az ichtiolit lepárlásából nyert folyadék. Az ichtiolit halkövületekben nagyon gazdag palakőzet, Leghíresebb Európai lelőhelye a Tirolban található Seefeld.

Az ichtiol olaj természetes eredetű sötétbarna, majdnem fekete, vízben kiválóan oldódó folyadék, amelynek illata átható, kénes, jódos jellegű. Ami az ichtiol olaj kémiai összetételét illeti, körülbelül 78% szerves szenet, 11% hidrogént, 10% ként és 1% nitrogént tartalmaz.

Bőrre gyakorolt hatása:

Kétségtelen, hogy napjaink tudományos kutatásai jelentősen kibővítették a bőrbetegségekben szenvedő betegek terápiás lehetőségeit. Ez a bővülés azonban nem csak előnyöket, hanem sokszor hátrányokat is hordoz magában. Az újabb gyógyszerek és gyógyászati eljárások sokszor szinte elérhetetlen költségekkel, vagy problémákat okozó mellékhatásokkal párosulnak. Ezért egyre inkább tendenciává vált, hogy azokat a régi időkben használt természetes hatóanyagokat, amiket a modern tudomány régen szemétkosárba dobott, manapság újra elővette a gyógyászati ipar, hiszen mellékhatások nélkül, hatékonyan kezelhetők velük a dermatológiás rendellenességek.

Az ichtiol nagyon jótékony hatású kénszármazék. Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló. Hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó és nyugtató hatással is rendelkezik. Jól kezelhető vele az ekcéma, a pikkelysömör, a pattanások és az akne. A kozmetikaipar a 20. században kezdte el alkalmazni.

Kézműves szappanok kiváló adalék anyaga, de samponok, krémek kiegészítőjeként is előszeretettel használják. A gyulladt, pattanásos bőr leghatékonyabb természetes ápolója, ezért natúr szappanokra szakosodott manufaktúránk már a kezdetektől használja hatóanyagként.

A Fekete natúr szappan gyógyászati kátránnyal (Ichtiol) gyorsan népszerű lett -és a mai napig kitart-  vásárlóink körében. A legjobb szappanok közé sorolható, ha bőrproblémák kezeléséről van szó.