A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Gyógyászati kátrány - akne ápolása, pikkelysömör ápolása, ekcéma ápolása

2017.09.05 13:20

Kátrányos termékek

Gyógyászati kátrány (Ichtiol)

Tudományos nevén Ammonium bitumensulfonicum (Ichtiol). Az ichtiol (Ammonium bitumensulfonicum) valójában az ichtiolit lepárlásából nyert folyadék. Az ichtiolit halkövületekben nagyon gazdag palakőzet, Leghíresebb Európai lelőhelye a Tirolban található Seefeld.

Kétségtelen, hogy napjaink tudományos kutatásai jelentősen kibővítették a bőrbetegségekben szenvedő betegek terápiás lehetőségeit. Ez a bővülés azonban nem csak előnyöket, hanem sokszor hátrányokat is hordoz magában. Az újabb gyógyszerek és gyógyázati eljárások sokszor szinte elérhetetlen költségekkel, vagy problémákat okozó mellékhatásokkal párosulnak. Ezért egyre inkább tendenciává vált, hogy azokat a régi időkben használt természetes hatóanyagokat, amiket a modern tudomány régen szemétkosárba dobott, manapság újra elővette a gyógyászati ipar, hiszen mellékhatások nélkül, hatékonyan kezelhetőek velük a dermatológiás rendellenességek.

Az ichtiololaj természetes eredetű sötétbarna, majdnem fekete, vízben kiválóan oldódó folyadék, amelynek szaga átható, kénes, jódos jellegű. Ami az ichtiololaj kémiai összetételét illeti, körülbelül 78% szervesszént, 11% hidrogént, 10% ként és 1% nitrogént tartalmaz.

Bőrre gyakorolt hatása: az ichtiol nagyon jótékony hatású kénszármazék. Kiváló redukáló szer, faggyúmirigy szabályozó, sebgyógyító és gyulladásgátló. Hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó és nyugtató hatással is rendelkezik.

Jól kezelhető vele az ekcéma, a pikkelysömör, a pattanások és az akne. A kozmetikaipar a 20. században kezdte el alkalmazni. Kézműves szappanok kiváló adalékanyaga, de samponok, krémek kiegészítőjeként is előszeretettel használják. A gyulladt, pattanásos bőr leghatékonyabb természetes ápolója, ezért natúr szappanokra szakosodott manufaktúránk már a kezdetektől dolgozik vele.

Fedezd fel Te is a Vitalis Ichtiolos szappant!