A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Áldás a zsíros bőr számára - Faggyúmirigy működést szabályzó szappanok

2020.12.04 11:02

Áldás a zsíros bőr számára - Faggyúmirigy működést szabályzó szappanok, amelyekkel újra ragyogóan tiszta és egészséges lesz bőröd!

Hogyan használd tervszerűen a natúr kozmetikumokat?

Zsíros bőr - Problémás bőr

Ha bőröd zsírosan fénylik, komedókkal (mitesszerekkel) teli, melyek rendszeresen begyulladnak és mélyen ülő fájdalmas pattanásokká alakulnak, akkor semmi kétség zsíros a bőrtípusod.

Öröm az ürömben, hogy Neked kevesebbet kell foglalkoznod a rendszeres hidratálással, és később kevésbé lesz ráncosodásra hajlamos a bőröd. A te problémáidat a túlzott faggyútermelődés okozza, ami miatt a bőrödet folyamatosan finom zsírréteg fedi meggátolva annak szellőzését.

Ismerd meg bőröd működését!

A zsíros bőrről általában elmondható, hogy annak külső védőköpenye sértetlen, ezért alapvető funkcióját képes ellátni. Nem igaz ez azonban a kombinált, vagy vegyes bőrtípusra, amelyek jellemzője, hogy vannak az orcán száraz és zsíros bőrfelületek egyaránt. Ezekről későbbi bejegyzéseinkben még beszélünk

A zsíros bőrre leginkább jellemző a mitesszerek gyakori és állandó kialakulása. További gondot okoz, hogy mivel a faggyúmirigy túl sok faggyút termel az fényes zsírrétegként jelenik meg az arcon. A hámréteg folyamatos megújulása miatt az elhalt szarurészecskék beágyazódhatnak a bőrnyílásokba elzárva azokat, melyek ezáltal gyulladásos gócokká alakulhatnak. Ha a szarurészecskék a faggyúmirigy kivezető csöveit tömítik el, meggátolják a faggyú szabad kijutását.  Ezzel egyfajta pangást idéznek elő, táptalajt biztosítva azoknak a baktériumoknak, amelyek révén mélyen ülő gennyes pattanások keletkezhetnek.

Építsd fel tervszerűen a bőröd rendszeres ápolását!

Az első és legfontosabb feladat a megfelelő arcmosás. Pontosabban nem csak arcod, hanem tested más, szintén zsíros felületét kell alaposan megmosnod. Rendkívül lényeges, hogy a mosakodáshoz, fürdéshez olyan kozmetikumot válassz, amelyről köztudott, hogy nem csak a felesleges faggyúréteget távolítják el bőrödről, hanem az elhalt szarurészecskéket is, amellyel szabaddá válnak a bőrnyílások, faggyú kivezető csövek nyílásai.

Erre a feladatra nincs jobb megoldás, mint a természetes natúr szappanok, azon belül a kecsketejes szappanok.

Ezek után szükséged lesz olyan arcápoló kozmetikumra is, amely kevés zsírt tartalmaz. Természetesen a legbiztonságosabb, ha vegyszermentes natúr kozmetikumra szavazol, a bőröd meghálálja.

Heti rendszeres ápolásra is szükség lesz, ezek szerepe a mélytisztítás, ásványi anyagok, vitaminok bejuttatása. Ehhez például a zöld kozmetikai agyaggal készült pakolás tökéletes megoldás lehet zöld teával, friss gyümölccsel.

Melyek a legalkalmasabb tisztító szappanok számodra?

Természetesen a natúr szappanok, amelyek nem tartalmaznak habzást fokozó felületaktív anyagokat, szintetikus színezékeket, tartósító szereket. Különleges hatással rendelkeznek a kecsketejes natúr szappanok. A kecsketejben természetes állapotban lelhető fel a Q10 koenzim, amely kémiai úton távolítja el az elhalt hámréteget, kíméletesen tisztítja a bőrt alaposan kitakarítva a pórusokat. Választhatsz olyan szappanokat is, amelyek különböző agyagokat tartalmaznak, hiszen ezek is mélyről távolítják el a szennyeződéseket. Lényeges azonban, hogy használatuk után ne alkalmazz alkoholos tartalmú tonikot.

Fontos a mindennapi ápolás!

Figyelj arra, hogy alacsony zsírtartalmú arcápoló krémeket válassz! Vásárlás előtt tájékozódj az összetevőkről, mert nem minden zsíros bőrre ajánlott készítmény felel meg ennek a követelménynek.

Érdemes használnod a különböző zseléket, géleket, de arra törekedj, hogy ne csak zsírmentes kozmetikumokat válassz, mert a zsíros bőr védőrétege is igényli a minőségi támogatást.

Heti ápoló rutin

Hetente rendszeresen készíthetsz agyagos, vagy iszapos pakolást. Ismert, hogy a zsíros bőr legmegfelelőbb támogatója a zöld agyag. Jellemzője, hogy mélyen tisztítja a pórusokat, ezáltal újra lélegzik a bőr. Ásványi anyagokkal, szervetlen ionokkal töltik fel, amelyek nagymértékben segítik az egészséges állapot visszaállítását.