A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Nyáron is üde bőrrel

2018.06.20 12:47

Egészséges bőr nyáron is

Végre itt a nyár, a jó idő, amit már annyira vártunk. A ruhák rövidebbek, a nappalok hosszabbak. A kedvünk is jobb, már ha nem rontja el egy tucatnyi pattanás az arcunkon. A nyári meleg beköszöntével ugyanis megnő arcunk faggyútermelése, amit ha nem kezelünk megfelelően (például az arra alkalmas szappannal), bőrünk mitesszeres, pattanásos lehet – és a jókedvnek máris befellegzett.

 

A kiszámíthatatlan tavaszi időjárás, a hol szeles, hol hűvös napok kiszáríthatják arcunkat. A jó idő beköszöntével bőrünk ezt igyekszik mielőbb helyrehozni, ezért kezd nagymértékű faggyútermelésbe. Ám ha ez a termelés már túl sok, bőrünk kifényesedhet, olajos hatásúvá válhat. Nem moshatjuk állandóan szappannal az arcunkat – ennek következményeképp megtapadnak rajta a különböző szennyeződések, amikből mitesszerek, kezelés hiányában pedig gyulladt, fájó pattanások üthetik fel fejüket.

 

MITESSZEREK, PATTANÁSOK STOP!

Elsőre lehet, hogy az alapozó után nyúlunk, ám ez nem a legjobb megoldás, hiszen így még inkább eltömítjük a már eleve zárt pórusainkat. Ahelyett, hogy levegőhöz juttatnánk azokat, még gyulladtabbá tesszük őket. Nem beszélve arról, hogy a nem megfelelő készítmények használatával komolyabb bőrhibáinkat az elfertőződés veszélyének is kitehetjük.

 

De ne szaladjunk ennyire előre! A bőrhibák kialakulása megfelelő bőrápolással, natúr szappanok gyakori alkalmazásával elkerülhető. Hamarosan azt is eláruljuk, hogyan!