Új jelszó kérése

A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

2017.09.05 11:25
Az egészséges bőrápolás titka: kerüld a veszélyes összetevőket!

Előző blogposztjainkban megismerhetted a leginkább kerülendő összetevőket, melyek krémjeidben, tisztálkodó szereidben rejtőzhetnek.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy akkor mégis hogyan kerülhetnek bele ezek az anyagok a szépségápoló termékekbe?

Nos, a válasz egyszerű: előállításuk olcsó, és könnyen hozzáférhetőek, szemben a megbízható minőségi természetes alapanyagokkal.

Ugyan az Európai Unió rendeletben előírja, mely anyagokat tilos vagy csak megadott mennyiségben lehet összetevőként felhasználni. A lista évről-évre bővül, és igen, amíg nem kifejezetten tiltott egy szer, addig meglehet, hogy mit sem sejtve rendszeresen magunkra kenjük.

Talán eltúlzott ijesztgetésnek tűnhet, de azt mindenképpen tudnod kell, hogy a gyártókat nem kötelezik az egészségre veszélyes összetevők lehetséges hatásainak feltüntetésére, a fogyasztó külön kérésére kell a cégeknek választ adnia a veszélyes anyagok felhasználásával kapcsolatban. A termékek forgalomba hozatala előtti biztonsági értékelés sem évtizedes vizsgálatok alapján készül, így a gyártó meggyőződésével szavatol a termékei ártalmatlanságát tekintve.

Hogyan tudod mindezt kivédeni?

A szabályozás szerint a gyártók kötelesek feltüntetni minden összetevőt a termék csomagolásán, melyet külföldi gyártók esetén Ingredients néven találod. Az alapanyagok egységes elnevezését  az INCI lista (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) foglalja rendszerbe. Használatuknak kockázatát pedig az EWG (Environmental Working Group) nevű amerikai egészség- és környezetvédelemmel foglalkozó szervezet adatbázisában tudod ellenőrizni.

Választás előtt bátran vizsgáld az INCI-t, az egészséged érdekében!

Jó hír, hogy a valódi natúrkozmetikumok, nem tartalmaznak egy összetevőt sem a fent felsoroltakból!

Megtalálni a számodra hatásos készítményt- legyen az kézműves vagy házi szappan, sampon, arcápoló vagy akár dezodor-  így időigényesebb feladat és több termék kipróbálásával is járhat. De hogy megtaláld a terméket, amit nyugodt szívvel használsz, mert tudod, hogy nem ártasz az egészségednek, az megér egy kis befektetést!

A felelős választás a tiéd, az egész család egészsége érdekében!

Nyereményjátékunkban való részvételhez regisztrálj és iratkozz fel hírlevelünkre ITT.

További részleteket pedig ITT találsz.

Webáruház készítés