A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Az egészséges bőrápolás titka: kerüld a veszélyes összetevőket!

2017.09.05 11:25

Natúr összetevők

Előző blogposztjainkban megismerhetted a leginkább kerülendő összetevőket, amelyek krémjeidben, tisztálkodószereidben rejtőzhetnek. Bizonyára felmerült benned a kérdés: mégis mit keresnek ezek a veszélyes anyagok a szépségápoló termékekben? Nos, a válasz roppant egyszerű: olcsó az előállításuk, és könnyen hozzáférhetők, szemben a megbízható minőséget garantáló természetes alapanyagokkal, amelyek többek között a Vitalis kézműves szappanjaiban is megtalálhatók.

 

Az Európai Unió rendeletben írja elő, mely anyagok használata tilos vagy korlátozott bizonyos mennyiségig. A lista évről évre bővül, és amíg egy adott szer nem lesz kifejezetten tiltott, addig előfordulhat, hogy mit sem sejtve rendszeresen magunkra kenjük.

Talán túlzott ijesztgetésnek tűnik, de mindenképp tudnod kell, hogy a gyártókat nem kötelezik arra, hogy tüntessék fel az egészségre veszélyes összetevők lehetséges mellékhatásait, és a cégek csak a fogyasztó kérésére kötelesek felelni a veszélyes anyagok felhasználásával kapcsolatos kérdésekre. A termékek forgalomba hozatala előtti biztonsági értékelés sem évtizedes vizsgálatok alapján készül, így megeshet, hogy a gyártó pusztán a meggyőződésével szavatolja, hogy a termékeinek nincsenek káros mellékhatásai.

 

Hogyan tudod mindezt kivédeni?

A szabályozás előírja, hogy a gyártók minden összetevőt kötelesek feltüntetni a termék csomagolásán. Külföldi árucikk esetében ezeket az „Ingredients” megjelölés után találod felsorolva. Az alapanyagok egységes elnevezését  az INCI lista (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) foglalja rendszerbe, a használatuk jelentette kockázatot pedig az EWG (Environmental Working Group) nevű amerikai egészség- és környezetvédelemmel foglalkozó szervezet adatbázisában tudod ellenőrizni.

 

Választás előtt bátran tanulmányozd az INCI-listát az egészséged érdekében!

Jó hír, hogy a valódi natúrkozmetikumok egyetlen veszélyes összetevőt sem tartalmaznak!

Megtalálni a számodra leghatásosabb készítményt – legyen az natúr szappan, sampon, arcápoló vagy akár dezodor – így időigényesebb feladat, és több termék kipróbálásával járhat. De hidd el, megér egy kis befektetést, ha végül rátalálsz arra a termékre, amit nyugodt szívvel használhatsz!

 

A felelős választás a tiéd, akár az egész család egészsége érdekében!

Nyereményjátékunkban való részvételhez regisztrálj, és iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

További részleteket pedig ITT találsz.