A Vitalis szappankészítő manufaktúra mindennapjai.

Natúr szappan, a bőrünk természetes támogatója

2017.09.05 16:03

Natúr szappanok 

 


A natúr szappanok – a maguk természetes összetevőikkel – kézműves gondossággal  táplálják a bőrünket, így sokat tesznek nemcsak a kültakarónk, hanem egész szervezetünk egészséges állapotának fenntartásáért is. A natúr szappanokat leginkább az alapanyagaik miatt sorolják egy kategóriába. A natúr szappanok nem tartalmaznak kemikáliát. A natúr szappanok manufaktúránkban készülnek, kézműves gondossággal. 

„Szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni” – hangzik a jól ismert mondóka, amit mindannyian lelkesen énekeltük kiskorunkban.

Hogyan is állunk azóta a szappanokhoz?

 

Mi is a natúr szappan?

Arra kerestük a választ, hogy miért érdemes újra elővenni a két tenyér közötti habosítás remek szokását, avagy miért is jó natúr szappant választani a napi tisztálkodási rutinunkhoz?

Manapság az emberek többsége a tusfürdőt részesíti előnyben, hiszen egyszerű a használata, praktikus a tárolása, a választékot illetően pedig a bőség zavarával szembesülnek az üzletek polcain.

Ám szerencsére egyre növekszik azok száma, akik az egészségtudatos szemlélet jegyében a bőrükre is gondolnak.

Bőrünk, a maga 1,5-1,8 m2-es kiterjedésével, a legnagyobb méretű szervünk. Legfontosabb funkciója, hogy megvédjen minket a káros külső behatásokkal szemben, legyen az napsugárzás, mechanikai sérülés, vagy akár kórokozó. Fontos szerepet játszik többek között a hőszabályozásban, továbbá a tapintás, a hő és a fájdalom érzékelésében.

 

A natúr szappanok megadják bőrünknek a jól megérdemelt törődést

Gyengéden tisztítanak, és a természet adta jótékony hatóanyagokban gazdag összetevőikkel táplálják a bőrt. Lúgos kémhatásukkal kíméletesen tisztítanak, fertőtlenítenek, valamint eltávolítják a nem kívánt kórokozókat és elhalt hámsejteket.

A tiszta bőr jobban magába szívja és hasznosítja a tápanyagokat.

A kézműves szappanok fő összetevői, a növényi olajok és vajak gondoskodnak a megfelelő ápolásról, hidratálják, értékes elemekkel töltik fel a bőrt, ezáltal az visszanyeri rugalmasságát és egészséges ragyogását.

A természetes, minőségi növényi illóolajok aromaterápiás jellegüknél fogva – testre és lélekre egyaránt jótékony hatással vannak. A mentol tartalmú illóolajok ellazítják az izmainkat, a levendula illóolajok megnyugtatják az idegeinket, és a nyugodt alvásért felelnek, a citrusfélék olajai pedig jó kedvre derítenek, felpörgetnek egy álmos reggelen.

kecsketejjel dúsított szappanok extra hidratálásban részesítenek, a bennük megtalálható ásványi anyagoknak köszönhetően a bőr újra puhává és élettel telivé válik.

 Ezek az összetevők mind-mind a természet kincsei. Erejükkel az egészséges bőr öngyógyító folyamatai újra kiegyensúlyozottan működnek, megfelelő állapotban tartva védőpajzsunkat, a bőrt.

Mégis miért ne adnánk meg bőrünknek a natúr szappanokban rejlő támogatást, ha ez ennyire egyszerű?

 

Vitalis kézműves szappanok széles kínálata, amelyek mindegyike natúr szappan is egyben, lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő bőrtápláló szappant, mert a szép és egészség bőr nem kiváltság többé.